• Anna Celsing

Gör det svåra lätt

I Davos verkar många ha varit eniga om att något måste göras för att rädda världen. Men HUR det ska göras är det få som pratar om.


Jag tror att en avgörande förmåga för att lyckas är att skapa fokus på vad som är viktigast och göra det svåra enkelt. Vi lever i en allt mer komplex värld och det är väldigt lätt att tappa bort sig, inte minst i all information vi överöses med dagligen. Vi måste våga fokusera på det som är viktigast för att skapa hållbar utveckling, vara pragmatiska och jobba gränsöverskridande.


I vardagen kan det för mig handla om något så enkelt som att välja ekologiskt när jag handlar, fast det kanske inte alltid, helt säkert är bäst, men väldigt ofta är det bäst och då blir fördelarna större än att inte handla ekologiskt eller att försöka göra en "klimatavtrycksberäkning" varje gång jag ska handla, ganska svårt!


I det strategiska arbetet kan både de 7 principerna framtagna av Naturliga Steget och/eller Agenda 2030 skapa fokus, göra det komplexa lite enklare och skapa handling.


Hur gör du/ni för att skapa enkelhet och handling?